Når en kvinne blir født har hun omtrent en million egg i eggstokkene sine. Fra hun når fruktbar alder, vil hun få eggløsning en gang i måneden. I livmoren er det en slimhinne som kalles endometriet, og det er der befruktede egg vil feste seg og vokse. Dersom egget ikke blir befruktet, blir det støtt ut som menstruasjon. Etter hvert som vi blir eldre så får vi færre fruktbare egg. Siden eggcellene produserer mesteparten av østrogenet i kroppen, begynner østrogennivået å synke. Dette fører til hormonforandringer, og menstruasjonen blir uregelmessig.

Det ustabile hormonnivået kan vare i alt fra seks måneder, til flere år. Etter hvert kommer kvinnen i overgangsalderen. Dette er offisielt når det har gått 12 sammenhengende måneder uten menstruasjon.

Overgangsalderen er heldigvis ikke farlig. Det er en helt naturlig prosess, som markerer overgangen fra en fase av livet til en annen. Det kan bli satt i gang naturlig, eller kunstig. Når det skjer så trenger ikke kroppen lenger å opprettholde hormonnivået som kreves for å reprodusere, da denne tiden som regel er forbi.

Problemet er at østrogenreseptorer finnes nesten overalt i kvinnekroppen, så når østrogennivået synker og ikke lenger kan forsyne reseptorene, blir nesten alle organene i kroppen påvirket. Dette gjelder både innvendig og utvendig. Det inkluderer huden, håret, og neglene. De indre organene får også gjennomgå. Det gjelder særlig de som er knyttet til forplantningssystemet, som brystene og livmoren. Andre ting som blir påvirket inkluderer beina, blæren, hjernen og mer.

Siden overgangsalderen er en naturlig prosess, gir det ikke mening å finne en naturlig løsning som tilbyr hormonbalanse uten negative konsekvenser?

I så fall kan Femarelle® være det du trenger.

Femarelle® er en ikke-hormonell løsning fra en botanisk kilde (fermentert soya ekstrakt) som effektivt demper symptomene assosiert med overgangsalder. For mange reduseres plagene innen en måned. Det finnes en rekke studier som støtter både effektiviteten og sikkerheten er Femarelle® og produktene hjelper kvinner å få en bedre overgangsalder.