Hvorfor kommer man i overgangsalder?
Hvorfor kommer man i overgangsalder?

Overgangsalder en er naturlig prosess som forekommer når kroppens østrogennivåer begynner å synke. Etter hvert som man blir eldre får vi færre fruktbare egg ved eggløsning. Siden eggcellene produserer mesteparten av østrogenet i kroppen, begynner østrogennivået å synke. Dette fører til hormonforandringer og at menstruasjonen blir uregelmessig.

Selv om overgangsalder er en naturlig prosess i kroppen, kan den likevel være ubehagelig da østrogen spiller en stor rolle for de fleste funksjoner i kvinnekroppen. Når symptomene på østrogenmangel kommer snikende, vil mange ønske å finne noe som kan dempe dem. Selv om kroppen teknisk sett ikke trenger østrogen etter en viss alder, er ønsket om å gjenopprette balanse og harmoni i kroppen fullt forståelig.

Det ustabile hormonnivået kan vare alt fra seks måneder til flere år. Etter hvert kommer kvinnen i overgangsalderen. Dette er offisielt når det har gått 12 sammenhengende måneder uten menstruasjon. Selv om endringene i kroppen kan kjennes ubehagelige, er det ikke noe å være redd for. Det er en naturlig prosess som markerer overgangen fra en fase i livet til en annen.

 

Hvordan reagerer kroppen på hormonforandringene?

 

Når østrogennivået synker og ikke lenger kan forsyne reseptorene, blir nesten alle organene i kroppen påvirket. Dette gjelder både innvendig og utvendig. Det inkluderer huden, håret og neglene. De indre organene får også gjennomgå. Det gjelder særlig de som er knyttet til forplantningssystemet, som brystene og livmoren. Andre ting som blir påvirket kan være beina, blæren og hjernen.

KJØP FEMARELLE HER >