Livet etter overgangsalder
eldre dame etter overgangsalderen
eldre dame etter overgangsalderen
Livet etter overgangsalder

Tiden etter menopausen kalles postmenopause og for mange kvinner vil de fleste av ubehagene og problemene gradvis bli mindre besværlige. Hos enkelte forsvinner de helt, mens noen kvinner vil være plaget av hetetokter eller andre ubehag resten av livet. Den tyngste fasen kan vare fra noen måneder til mange år. Forløpet er helt individuelt og ikke mulig å forutsi.

Mange forhold påvirker helsen etter hvert som vi blir eldre. Synkende østrogennivåer er ett av disse. For kvinner er det spesielt viktig å være klar over at stigende alder i seg selv betyr at beinbygningen blir svakere. Skjelettet er på sitt sterkeste og mest robuste så tidlig som i tretti-årsalderen. Deretter svekkes benbygningen gradvis. I årene etter siste menstruasjon går nedbrytningen av skjelettet spesielt raskt.

 

Overgangsalder og benbygning

 

I Norge har tre av ti kvinner over femti år osteopeni (forløpertilstanden til osteoporose) – som både er en risikotilstand og en diagnose som innebærer at benbygningen er blitt svekket. Blant kvinner over sytti år er tilstanden ytterliggere forverret og her har hele syv av ti kommet i samme situasjon. Svekket benbygning gir spesielt høy risiko for lårbensbrudd, brudd på ryggvirvler eller håndledd. Slike brudd vil for mange føre til redusert livskvalitet. Derfor er det spesielt viktig for kvinner fra femti-årsalder og oppover å gi kroppen nok vitamin D, samt kalsium – slik at skjelettet har de “råvarene” som skal til for å bygge nytt benvev til erstatning for det som brytes ned.

 

Vil plagene gi seg?

 

Hvis du er i seksti-årene, er det sannsynlig at de verste plagene som følger med overgangsalderen er i ferd med å gi seg. Da er det særlig to ting du burde være oppmerksom på, nemlig benskjørhet og tørre slimhinner. Kanskje du opplever ubehagelige plager som tørr skjede og leddsmerter, som er typiske plager man kan oppleve i tiden etter overgangsalder. Dette skyldes kroppens lave østrogennivå. Andre plager som kan kjennetegne postmenopause er dårlig søvnkvalitet, lavt energinivå, mindre elastisk hud og dårligere hårkvalitet. Når østrogennivået i kroppen synker blir nesten alle organene i kroppen påvirket.

Femarelle Unstoppable er et veldokumentert naturprodukt mot plager som gjerne kjennetegner postmenopausen. Unstoppable er utviklet for å gi kvinner i seksti-årene økt livskvalitet. Femarelle Unstoppable tilfører kroppen K2 og vitamin D3 som er nødvendige substanser for at kroppen skal kunne bygge nytt og sterkt benvev. Vitamin B2 er viktig for at det skal dannes friskt og sunt overflatevev i skjeden og urinveiene, for en god og energigivende fordøyelse og for å redusere tretthet. Femarelle Unstoppable er et østrogenfritt kosttilskudd.

Femarelle Unstoppable

Produktet kan hjelpe kvinner i alderen 60+ med å styrke benbygningen, slimhinner, hud, hår og syn, samt immunforsvaret.

KJØP FEMARELLE HER >