Hvorfor kommer man i overgangsalder?

Hvorfor kommer man egentlig i overgangsalder? Overgangsalder en er naturlig prosess som forekommer når kroppens østrogennivåer begynner å synke.
hvorfor kommer man i overgangsalder
hvorfor kommer man i overgangsalder
Hvorfor kommer man i overgangsalder?

Hvorfor kommer man egentlig i overgangsalder?

Overgangsalder en er naturlig prosess som forekommer når kroppens østrogennivåer begynner å synke. Etter hvert som man blir eldre får vi færre fruktbare egg ved eggløsning. Siden eggcellene produserer mesteparten av østrogenet i kroppen, begynner østrogennivået å synke. Dette fører til ulike symptomer på overgangsalder og at menstruasjonen blir uregelmessig. Selv om overgangsalder er en naturlig prosess i kroppen, kan den likevel være ubehagelig da østrogen spiller en stor rolle for de fleste funksjoner i kvinnekroppen. Når symptomene på østrogenmangel kommer snikende, vil mange ønske å finne noe som kan dempe dem.

Selv om kroppen teknisk sett ikke trenger østrogen etter en viss alder, er ønsket om å gjenopprette balanse og harmoni i kroppen fullt forståelig. Det ustabile hormonnivået kan vare alt fra seks måneder til flere år. Etter hvert kommer kvinnen i overgangsalderen. Dette er offisielt når det har gått 12 sammenhengende måneder uten menstruasjon. Selv om endringene i kroppen kan kjennes ubehagelige, er det ikke noe å være redd for. Hvorfor kalles det overgangsalder? Det er en naturlig prosess som markerer overgangen fra en fase i livet til en annen.

Symptomer overgangsalder

Når østrogennivået synker og ikke lenger kan forsyne reseptorene, blir nesten alle organene i kroppen påvirket. Dette gjelder både innvendig og utvendig. Det inkluderer huden, håret og neglene. De indre organene får også gjennomgå. Det gjelder særlig de som er knyttet til forplantningssystemet, som brystene og livmoren. Andre ting som blir påvirket kan være beina, blæren og hjernen.

Vanlige symptomer og tegn på overgangsalder er hetetokter, humørsvingninger, forsinket mens, mellomblødninger, ømme bryst og tørr skjede.

Kan overgangsalderen behandles?

Selve overgangsalderen kan ikke behandles rent bokstavelig, men plagene tilknyttet det ustabile hormonnivået kan lindres. Dette kan gjøres ved hjelp av hormoner eller alternativer uten hormoner, som for eksempel plantebaserte phytoøstrogener. Femarelle er en serie kosttilskudd egnet for alle som sliter med overgangsplager. Plagene kan gå ut over livskvaliteten, og dersom man ønsker hjelp kan Femarelle være løsningen. Serien består av 3 produkter til hver av fasene i overgangsalderen:

Rejuvenate – egnet for alle i alderen 40+ som plages med tidlige tegn til overgangsalder (humørsvingninger, ustabil menstruasjon, despresjon og søvnproblemer).

Recharge – egnet for alle i alderen 50+ som plages med de klassiske symptomene (hetetokter, nattesvette, lite energi, uteblitt menstruasjon).

Unstoppable – egnet for alle i alderen 60+ som er ferdig med overgangsalder. Produktet vil bidra til å opprettholde normal benbygning, tørr skjede og muskel- og leddplager.

KJØP FEMARELLE HER >