Overgangshjerne?

Overgangsalder er knyttet til mange ulike lidelser og kvinner kan merke hormonforandringene allerede i 40-årene. Hva innebærer så begrepet «overgangshjerne»?
Overgangshjerne?
Overgangsalder er knyttet til mange ulike lidelser og kvinner kan merke hormonforandringene allerede i 40-årene. Hva innebærer så begrepet «overgangshjerne»?

Overgangsalderen er knyttet til mange ulike lidelser. I en artikkel i Aftenposten fra 12.09.21 beskriver skribent Jessica Grose overgangsalderen som en gåte og at det ofte blir tabubelagt. I artikkelen blir vi nærmere kjent med 49 år gamle Angie McKaig som opplevde de første symptomene på overgangsalder når hun var 46 år.

 

Når begynner overgangsalderen?

 

Overgangsalderen begynner for mange allerede i 40-årene men ofte drar da kvinner til legen for å be om råd angående de plagene de opplever, uten å forstå og selv knytte dette til at de er i overgangsalder. De første plagene kan ofte i denne tidlige fasen dreie seg om humørsvingninger, nedstemthet; søvnproblemer og redusert energi. McKaig opplevde symptomer som gikk på bekostning av både arbeidsliv og daglig liv. Hun opplevde blant annet hukommelsestap og alvorlig hårtap.

Symptomene hun opplevde regnet hun som så alvorlig at hun trodde hun hadde tidlig alzheimer.

 

“Overgangshjerne”

 

Når hun gikk til legen og forklarte plagene hun slet med, var legen klar på at det var overgangsalderen. McKaig har i ettertid sett hvor lite overgangsalderen blir snakket om, og ønsker å endre dette. Derfor snakker hun ofte ut om sine opplevelser og plager og sier selv at hun hadde «overgangshjerne». McKaig tenkte ved flere anledninger at dette var noe hun måtte lide med i stillhet fordi overgangsplager er noe det snakkes alt for lite om.

 

Tidlige tegn på overgangsalder

 

Gjennomsnittsalderen for når kvinner begynner i overgangsalderen er 47 år, mens gjennomsnittsalderen for siste menstruasjon er 51 år. Overgangsalderen er forsket mye på gjennom årene, og det er gjerne fire symptomer som er fremtredende blant kvinner; avbrutt søvn, tørr skjede, depresjon og hetetokter. Overgangsalderen forskes på kontinuerlig, og professor i gynekologi ved Universitetet i Colorado, Nanette Santoro, sier man er langt unna en fullstendig oversikt over alle symptomene.

Femarelle Rejuvenate

Dersom du er i 40-årene og plages med tidlige symptomer på overgangsalder, kan Femarelle Rejuvenate være en løsning. Femarelle Rejuvenate kan bidra til bedre søvn, økt energinivå og mer stabilt humør. Kapslene har ingredienser som effektivt reduserer de plagene som følger av de hormonelle forandringene. 

KJØP FEMARELLE HER >