Overgangsplager – kan de behandles?

Overgangsalder kan for mange føre til en rekke ubehagelige symptomer. Hva kjennetegner overgangsalderen og hvordan kan plagene lindres?
overgangsplager, østrogentilskudd, hormonbehandling
overgangsplager, østrogentilskudd, hormonbehandling
Overgangsplager – kan de behandles?

Overgangsalderen kan komme i mange forskjellige former og den kan komme tidligere enn du tror. Det er mange mindre plager som kan være starten på klimakteriet og flere av dem er ikke så kjent. Søvnproblemer, smerter i muskler og ledd, hjertebank, hodepine og nedstemthet, kan være tegn på at hormonene begynner å svinge og overgangsalderen nærmer seg. For selv å lindre plager kan man holde en sunn livsstil, men det er likevel ikke nok for de fleste og mange trenger et tilskudd for å få bedre dager. Mange kan ikke, eller ønsker ikke å gå på hormonbehandling mot overgangsplager. Finnes det da noen gode alternativer, annet enn østrogentilskudd, til behandling av overgangsplager? Kan kvinner med klimakteriske plager få hjelp med andre tilskudd? Svaret er heldigvis ja.

Vanlige overgangsplager

 

Overgangsalder kan altså være mye mer sammensatt enn hetetokter, blødningsforstyrrelser, nedsatt sexlyst, nattesvette og plager i slimhinner. For de som ikke kan eller ikke ønsker å bruke hormoner, kan plantebaserte phytoøstrogener være et alternativ. Overgangsalderen kan ofte deles opp i tre stadier. Stadiet før selve overgangsalderen og hvor plagene er mer vage (40+), stadiet hvor de største biologiske endringene skjer (50+), og til sist stadiet etter endt overgangsalder (60+). Mange trenger forskjellige tilskudd til de forskjellige fasene.

 

Hvordan behandle overgangsplager?

 

Det finnes flere plantebaserte varianter på markedet. Disse gir ofte god effekt mot overgangsplager. Studier viser at så mye som hver femte kvinne bruker kosttilskudd i stedet for tradisjonell hormonbehandling. De produktene som inneholder soya, er de mest populære og de med størst dokumentert effekt. Mange bruker østrogentilskudd for å lindre overgangsplager, men det er ofte knyttet stor risiko ved hormonbehandling. Det kan være en idé å prøve et plantebasert tilskudd før et eventuelt østrogentilskudd for å se om det kan lindre plagene.

Femarelle er en serie med hormonfrie kosttilskudd som kan bidra med å lindre en rekke kjente overgangsplager. Serien har 3 produkter hvor hvert enkelt stadium er satt i fokus, men hvor alle produktene inneholder konsentrat fra soya. 

 

Femarelle Rejuvenate

Femarelle Rejuvenate kan brukes ved de tidlige plagene og bidrar til mer stabil søvn, bedre humør, færre PMS-plager og økt energi. Denne er velegnet til deg som er i tidlig 40-årene og plager med tidlige tegn på overgangsalder.

Femarelle Recharge

Femarelle Recharge kan bidra ved de vanligste overgangsplagene som hetetokter, nattesvette og nedsatt sexlyst. Denne er velegnet til deg som befinner deg i 50-årene og opplever de klassiske symptomene på overgangsalder.

Femarelle Unstoppable

Femarelle Unstoppable kan brukes for å forbedre de vedvarende plagene etter overgangsalder som bentap, tørre slimhinner og muskel- og leddplager. Produktet er velegnet for deg som er ferdig med overgangsalder og fortsatt har vedvarende plager.

 

HER kan du lese mer om dokumentasjon og forskning rundt innholdet i Femarelle.

 

KJØP FEMARELLE HER >