Sex og overgangsalder

Nedsatt sexlyst (libido) kan ramme mange kvinner i overgangsalderen på grunn av lave østrogennivåer.
sex og overgangsalder
sex og overgangsalder
Sex og overgangsalder

Barna er eldre, ekteskapet er stabilt, og du føler deg mer selvsikker enn noen gang … tiden er inne for å piffe opp sexlivet – helt uten forstyrrelser. Likevel, for over 80% av kvinner så er det dessverre lettere sagt enn gjort. Sex og overgangsalder er et tema som det ofte blir snakket lite om. Det er mange faktorer som påvirker samlivet mens man er i overgangsalderen. La oss fokusere på fire av dem:

  1. Lavere libido (sexlyst)  – østrogenmangel gjør det vanskeligere å bli seksuelt opphisset. I tillegg er du kanskje mindre sensitiv for berøring, noe som selvsagt kan medføre nedsatt sexlyst.
  2. Vanskelig å bli våt – østrogen sikrer at vulva får nok blod. Når man har mindre av dette så kan det bli utfordrende for underlivet å fungere som tidligere. Skjedeveggene blir tynnere og tørrere, og det kan oppstå blødning og smerter ved samleie.
  3. Utmattelse – overgangsalderen påvirker søvnen, og resultatet kan bli søvnmangel, utmattelse og mangel på motivasjon. Det er viktig å få bukt med dette problemet først og fremst, fordi søvn påvirker absolutt alt.
  4. Humørsvingninger, irritabelhet og stress – med nedsatt østrogen følger gjerne økt irritabelhet, stress og uro, som selvfølgelig påvirker hvordan du føler deg. Dette blir ikke nødvendigvis utløst av ytre faktorer og små ting kan plutselig bli veldig store. Det er viktig å være obs på dette. Serotoninnivået i hjernen er lavere enn tidligere, og det kan ta tid å venne seg til. Dessverre kan det også gå utover nære relasjoner, både fysisk og psykisk.

Ikke la overgangsalderen ødelegge for sexlivet. Plutselig blir ting man pleide å ta for gitt litt vanskeligere, men det betyr ikke at man ikke kan finne en ny måte å gjøre det på, som fungerer like godt. Femarelle® kan hjelpe deg å gjenopprette kroppens naturlige balanse og få bukt med flere av problemene på en trygg og naturlig måte.

KJØP FEMARELLE HER >