Menstruasjon overgangsalder

Har du opplevd uregelmessig menstruasjon i voksen alder som du ikke helt har en forklaring på? Uregelmessig menstruasjon kan være et tidlig tegn på at kroppen er på vei i overgangsalder.
uregelmessig menstruasjon overgangsalder
uregelmessig menstruasjon overgangsalder
Menstruasjon overgangsalder

Uregelmessig menstruasjon er noe kvinner gjerne opplever flere ganger i livet. Menstruasjonssyklusen kan påvirkes av alt fra hormonprevensjon i ung alder til graviditet, perioder der man opplever økt stress eller uregelmessig menstruasjon i forbindelse med overgangsalder.

Overgangsalderen kjennetegnes gjennom mange ulike symptomer og tegn, og de vanligste er ofte hetetokter, nattesvette og svingninger i humør. I forbindelse med overgangsalder tenker man gjerne på opphørt menstruasjon som et sikkert tegn på at man har nådd overgangsalderen. Men uregelmessig menstruasjon kan være et tegn på den tidligste fasen av overgangsalder, som kan begynne allerede i tidlig 40-årene, nemlig premenopausen.

Hvorfor får man uregelmessig menstruasjon?

Menstruasjonen er i stor grad regulert av de to hormonene østrogen og progesteron. Dersom disse svinger, kan man oppleve svingninger i menstruasjonen også. Uregelmessig menstruasjon i overgangsalder kan være varierende fra person til person, det kan gå både kortere og lengre tid mellom hver syklus, og blødningen kan være mindre eller kraftigere. Uregelmessig menstruasjon kan for mange være utfordrende, da man gjerne ikke lenger kan vite når man får menstruasjon. Det er derimot viktig å huske at dette er en normal fase av overgangsalderen og ikke noe å være redd for.

Uregelmessig menstruasjon er en at de hyppigste symptomene på tidlig overgangsalder, og rundt 10% opplever regelmessig menstruasjon frem til menstruasjonen opphører (1).

Når pleier menstruasjon å opphøre i overgangsalder?

Dette varierer mye, men mange kvinner mister menstruasjonen helt når de er mellom 45-55 år. Før menstruasjonen opphører kan man allerede ha opplevd en rekke andre tegn på overgangsalder som humørsvingninger, hjernetåke og svingninger i syklusen. Disse kan man oppleve fra starten av 40-årene.

Hva kjennetegner tidlig overgangsalder?

Mange vet ikke at de tidlige plagene de opplever er tegn på at kroppen er på vei i overgangsalder. Dette kan være symptomer som humørsvingninger, søvnproblemer, lite energi og uregelmessig menstruasjon. Mange tenker gjerne at dette skyldes stress i hverdagen, hektisk familieliv eller andre faktorer.

Kan man lindre tidlige overgangsplager?

Det finnes heldigvis alternativer for de som plages med tidlige symptomer på overgangsalder. Femarelle Rejuvenate er et hormonfritt kosttilskudd utviklet for kvinner i tidlig overgangsalder. Femarelle Rejuvenate kan bidra til mer stabilt humør, bedre søvn og økte energinivåer.

KJØP FEMARELLE HER >